Omat parsonit


u. Xtremely Desperado, "Huli" 

Huli jäi kaikkien ihmeellisten sattumusten kautta kotiin kasvamaan, "ei ikinä urosta tähän narttulaumaan, eikä ainakaan kirjavaa, eikä ainakaan moneen vuoteen"

Huli jalostustietojärjestelmässä

EEJch, HeJW-16, FI CH, LV CH, EE CH,  Xtremely Capella, "Nano" Nano on kolmannesta omasta pentueesta kotiin jätetty narttu, joka on syntynyt elokuussa 2015. Nanon pääasiallinen virka on olla jossakin vaiheessa agilityssa kisakoirani. Alku on ainakin ollut lupaava ja vauhtia ja ketteryyttä riittää. 
Nano on myös pärjännyt näyttelyissä hyvin ja saavuttanut EEJch eli Eestin juniorimuotovalion tittelin, HeJW-16 eli Helsingin Juniori Winner tittelin 2016 ja se palkittiin Parsonrusselinterrierit ryn voitokkaimpana juniorinarttuna näyttelyistä vuodelta 2016.
Tällä hetkellä Nanolla on yksi serti Suomesta ja 2 Latviasta. Toukokuussa lähdemme reissuun Liettuaan. 
Seuraava  työkoitos on LUT kokeet toukokuun alkupuolella.


FI KVA-M Karvahaalarin X-treme "Siiri"


Siiri
Siiri on 2010 joulukuussa syntynyt parsonrusselinterrierimme. Siirin kasvattaja on Anni Leivo, Tottijärveltä, kennel Karvahaalarin. Siirin pääasiallinen virka on metsästykoiran työ. Siiri on FIN KVA-M, eli käyttövalio metsästyksestä. Näyttelyissä menestystä on tullut 2xSERT ja 1xCACIB. LOA clear, PLL clear, polvet 0/0
Siiri on n. 32cm korkea eli juuri ihanteellisen nartun kokoinen. Siiri on meidän kantanarttu parsoneissa.

FI KVA-L Xtremely A-Bomb, "Kirppu"


Kirppu

Kirppu

Kirppu on syntyny 2013. Kirppu on ensimmäisestä Xtremely pentueesta kotiin jätetty narttu.Kirpun säkä on n. 31cm.
Kirppu on FIN KVA-L, eli käyttövalio luolakokeesta. Kirppu on saanut näyttelyistä Virosta SERTin ja suomessa ERIn ja SAn. 
Kirpun pääasiallinen tarkoitus on toimia minulla hajuerottelukoulutuksessa ja jonakin päivänä teemme siitä ammatin meille. Kirpun nenä on lahjomaton ja se on kuin luotu tätä työtä varten. Luolametsästys on Kirpun harrastus jahtikaudella.
Agilityakin olemme harrastaneet, katsotaan päästäänkö jossakin vaiheessa virallisiin kisoihinkin. =)


Honey Hawkeye Ritakim, "Rollo"
Rollo pentuna
Rollo on tsekeistä tuotu jalostusuroksemme, syntynyt 2014, yhteisomistuksessa Pöyhösen Eijan kanssa. Kasvattaja: Natalie Janulikova. Rollon asuu Jannen luona Nastolassa ja tältä kaksikolta ei vauhtia puutu. =) Rollo harrastaa Jannen siskon, Tainan kanssa agilitya ja tästä parista kuullaan vielä. Mielettömän hienoa menoa jo tässä vaiheessa! Rollo on tuotu Suomeen tuomaan hieman vierasta verta parsonikantaan ja toki ulkomuoto ja koko ovat juurikin sitä mitä haluan itse jalostaa. 

 Karvahaalarin Ruupertti Baarisello "Nitro" 

http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI50089/16&R=339
Ja kuinkas sitten kävikään, minulle tuli uusi koira, ei sentään ihan kokonainen mutta puolikas ja mikä muu muka kuin ehta Karvahaalari. ;) 
Nitro asuu Jonnan luona jossa Junokin majailee, eli Nanon veli. Siellä se saa ruveta metsästämään ja touhuilemaan mitä lystää.
Tämä on nyt jätetty Nanoa ajatellen ehkä tulevaisuuden sulhaseksi, ja ehkä Roihun ja Maxin pennulle, joka siis syntyy ensi keväänä. Aikainen lintu madon nappaa... Tarvii olla sunnitelmia jo tulevaisuuteen jos meinaa vaalia jotain vanhaa ja luoda jotain uutta. Tässä pari kuvaa, ei huono.